„Jausmų šalyse”

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-11-29
  • Kategorija: Renginiai

Tolerancijos diena tai laikas mums visiems mokytis būti empatiškiems, priimantiems vieni kitus tokius, kokie jie iš tiesų yra. Kad būtumėme pajėgūs priimti kitą, suprasti kito žmogaus jausmus, mes turime patys ugdyti savo emocinį intelektą, mokytis per savo jausmų raišką ir valdymą.

O kad mokytis apie savo jausmus būtų smagiau, mūsų l/d „Varpelis” specialistės Paulina ir Justina pasiūlė vaikams apkeliauti 4 jausmų šalis! Kiekvienoje šalyje vaikus pasitiko tam tikrą jausmą atspindinti lėlė ir to jausmo muzika, kad vaikai galėtų mokytis per visus savo pojūčius. Baimės šalyje vaikai pasidalino savo baimėmis taip suprasdami, kad baimių šalyje kartais atsiduriame mes visi. Kiekvienas vaikas gavo skydą, su kuriuo būnant, baimė sumažėja ir mes galime būti drąsesni ir naudoti baimės įveikos būdus – padrąsinti save, papasakoti apie baimes savo artimam žmogui, išpiešti baimę ir ją išmesti, kad ji toliau mūsų nepersekiotų. Vaikai psichoedukuojami, kad net ir nusiėmus skydus, jie lieka nematomi, todėl mes visada pajutę baimės jausmą galime naudoti jau išmoktus baimės įveikos būdus.

Po to kartu su vaikais nuskridome į liūdesio šalį, kurioje taip pat kartais atsiduriame mes visi. Vaikai pasidalino kas juos liūdina ir kaip tuomet elgiasi. Tada mes visi, tolerantiškai, išpiešėme liūdesį ir sukūrėme grupės liūdesio piešinį, prisimindami, kad kai liūdime – mes galime savo liūdesio debesėlį pajudinti per malonią sau veiklą.

Tuomet skridome į pykčio šalį, kurioje visi užsidėjome pykčio batukus ir stengėmės ištrypti savo pyktį, suprasdami, kad išreikšti savo pyktį galime sveikais būdais – padarydami kvėpavimo pratimus, trypdami, tačiau jokiais būdais neskriausdami kito, nedarydami kitiems draugams ar daiktams žalos.

Paskutinė aplankyta šalis – džiaugsmo šalis! Čia vaikai praleido laiką linksmindamiesi, žaisdami vienas su kitu, besimušinėdami balionais grojant smagiai muzikai.

Veiklą užbaigėme aptardami visas aplankytas šalis ir tai, ką naujo sužinojome, ką išmokome. Dabar jau žinosime ką daryti, kai tam tikri įvykiai privers mus nuskristi į vieną ar kitą šalį!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tėvams
  • Mokytojams
  • Mūsų darželis
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
Naujienų archyvas