Irklais per Atlantą

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2023-04-28
  • Kategorija: Renginiai

Kartais augančiam vaikui reikia labai nedaug – tik gero pavyzdžio, kuris skatintų būti drąsiu, mylėti savo šalį ir dėl jos atkakliai kovoti. Mes visi kartu šiomis dienomis labai džiaugiamės jauno žmogaus, keliautojo Aurimo žygdarbiu, kelione per Atlantą irkline vienviete valtimi „Lituanica“. Šia kelione buvo siekiama paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Nors rekordo pagerinti Aurimui ir nepavyko, tačiau jis yra trečiasis žmogus visame pasaulyje, kuris irkline valtimi perplaukė Atlantą! Šis jaunas keliautojas ir jo narsus, drąsus žygdarbis mus visus moko kaip svarbu yra atkakliai siekti savo tikslų ir džiaugtis tuo, kad esame LIETUVIAI!

Mokytoja Kamilija pasidalino įspūdžiais po pokalbio su priešmokyklinukais:

– Man, kaip mokytojai, žiūrint į vaikų piešinius džiaugiasi širdis. Šiandienos tema – Aurimas Valujavičius keliautojas.

Kas jis toks ir kokiu tikslu plaukė per Atlantą? Bet temą pradėjome nuo istorijos, nuo senovės, laikų, kai keliauti po pasaulį nebuvo taip lengva. Apie Darių ir Girėną, jų skrydį, Lietuvos vardo garsinimą. Grįžtame į šiandieną – ekrane jauno žmogaus nuotrauka. Ar vaikai jį atpažino? Labai džiaugiausi girdėdama, jog dauguma tikrai žino ir matė, ir stebėjo, kaip lietuviai pasitinka atplaukiantį Aurimą!

Kokios vaikų mintys apie šį įvykį? O gi įvairios. Vaikai žinojo, kad yra bandoma pagerinti rekordą. Ir kad galbūt Aurimas tiesiog norėjo nukeliauti į Ameriką. Sakau, vaikai, bet kam gi jam tada reikėjo šitaip sunkiai ruoštis ir plaukti, kai buvo galima tiesiog nuskristi?  Po ilgų diskusijų, vaizdo įrašų peržiūrų visi suprato – Aurimas labai norėjo skelbti visam pasauliui Lietuvos vardą. Ir tai jiems atrodo labai, labai svarbu. Aurimas – tikras, realus pavyzdys augančiai kartai, kuris skatina, padrąsina visus siekti savo svajonių ir tikslų…

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Tėvams
  • Mokytojams
  • Mūsų darželis
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
Naujienų archyvas